'POËZIE / GEDICHTEN SCHRIJVEN'

Schrijven | Thematisch
Resultaat: Een gedicht
Tijdsduur | Vanaf 1 uur
Boek deze workshop direct!

Hip & Modern

Dat poëzie al lang niet meer stoffig is, mag duidelijk zijn: poëzie is tegenwoordig hip en modern! Veel steden hebben een stadsdichter, tv en radioprogramma’s een huisdichter. Nederland heeft een officiële Dichter des Vaderlands en er is ook een heuse Jonge Dichter des Vaderlands. Leer de fijne kneepjes van het vak en ga snel zelf eens aan de slag met schrijven en dichten.

Om te beginnen: wanneer noemen we een tekst een gedicht? Heeft een gedicht een bepaalde lengte? Hoe kiest de dichter zijn woorden? Wanneer gebruik je rijm en wanneer juist niet? Moet er een verhaal in zitten? Hoe breek je de zinnen af en hoe zet je het op papier? En als de tekst dan geschreven is, hoe draag je jouw werk dan het beste voor? Je leert het allemaal in deze flitsende workshop.

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met woorden, zinnen en 'strofes'. Je leert hoe je razendsnel een thema kan uitpluizen in woorden door te associëren, te brainstormen en je verbeeldingskracht te gebruiken. Je leert hoe je jouw fantasie kan omzetten in een echt gedicht. Onder leiding van dichter Sieger M.G. zul je merken dat er behoorlijk wat bij komt kijken om een goed gedicht te schrijven, en dat het best meevalt als je eenmaal weet hoe het moet. En vooral dat het leuk is om te spelen met taal!

Poëzie & gedichten

Deze workshop

RAP / SPOKEN WORD

Volgende workshop